• Google Streetview

Leusden sluit restaurant om illegaal gokken

LEUSDEN De gemeente Leusden heeft Japans restaurant Silver River per direct gesloten. Het besluit volgt op het vermoeden van illegaal gokken in het restaurant. De sluiting is voor onbepaalde tijd.

Naar aanleiding van politie informatie over een vermoeden van illegaal gokken is er een doorzoeking geweest van het pand. Tijdens de doorzoeking zijn hiervoor ook aanwijzingen aangetroffen. ,,Dit levert ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Om deze situatie te beëindigen is het restaurant tijdelijk gesloten", aldus de gemeente Leusden in een persbericht. 

De burgemeester kan een publiek toegankelijke inrichting sluiten als blijkt dat de openbare orde ernstig in gevaar is. Dit is bijvoorbeeld het geval als er sprake is van illegaal gokken. Ook als de openbare orde vanwege andere omstandigheden in gevaar is, kan de burgemeester een publiek toegankelijke inrichting voor onbepaalde tijd sluiten. Doel van de sluiting is een einde te maken aan de verstoring van de openbare orde en de openbare orde te herstellen.