• Eempers
  • Eempers

Leusdenaar gewond bij ernstige aanrijding Soest

LEUSDEN/SOEST De politie heeft dinsdagochtend een bestuurster aangehouden, die eerder diezelfde ochtend betrokken was bij een ernstige aanrijding op de Wiardi Beckmanstraat in Soest. Ze was doorgereden, maar werd enkele honderden meters verderop, op de Beukenlaan, aangetroffen met haar beschadigde auto.

Het slachtoffer, een 37 jarige inwoner uit Leusden, raakte bij de aanrijding ernstig gewond en een traumahelikopter kwam ter plaatse om het ambulancepersoneel te assisteren. De man werd naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de auto heeft een verklaring afgelegd. De vrouw, een Amersfoortse van 22 jaar, reed in een oranje auto.

Omstanders zouden hebben verklaard dat de man voor de auto was gesprongen, maar de politie kan dat niet bevestigen. Hoe het ongeluk precies kon gebeuren, is dan ook officieel nog niet bekend. Omwonenden hoorden een harde klap toen het slachtoffer werd geschept. Volgens een getuige reed de veroorzaker van de aanrijding direct door zonder te stoppen. De auto zou aan de voorzijde flinke schade hebben en een kapotte voorruit.

De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het incident en is daarom op zoek naar mensen die de aanrijding hebben zien gebeuren. Contact opnemen kan via tel. 0900-8844 of dit digitale tipformulier.