• Jolanda en Ralf Wijnen in Diner Café De Dikke.

    Diner Café De Dikke

Metamorfose café De Dikke

Advertorial

Nu ook dineren bij bruincafé

LEUSDEN Nog steeds hetzelfde vertrouwde café, maar nu met een uitgebreidere menukaart met voor-, hoofd- en nagerechten. Voortaan kunnen gasten bij Diner Café De Dikke ook terecht voor een goede en lekkere avondhap.

Hanna de Groot

Eigenaar Jolanda Wijnen: ,,We waren toe aan een nieuwe uitdaging en dit idee speelde al een tijd in ons hoofd. Ralf Wijnen: ,,We hebben een prima middag- en avondborrel, maar rond etenstijd is het vaak rustig. Op dinsdag, de dag dat we gesloten zijn, komen vaak grotere groepen bij ons eten. Dat beviel zo goed dat we hebben besloten om andere dagen ook een diner aan te bieden.''

GENOOTSCHAP Diner Café De Dikke is verbonden aan het genootschap Hertog Jan. ,,Slechts 27 cafés zijn daarbij aangesloten. In 2013 zijn we Hertog Jan café van het jaar geworden. Binnen het genootschap komen we een paar keer per jaar bij elkaar. Veel ondernemers vertelden dat zij al jaren een dinerkaart voeren. Wij waren het enige café die dat niet had. Daarom zijn wij het land ingetrokken om bij collega's te gaan kijken hoe zij van gewoon café een dinercafé waren geworden, een soort pub. Dat wilden wij ook doorvoeren, maar zonder iets te verliezen van het bruine café, want dat moet zeker blijven. Het huiskamergevoel blijft.''

METAMORFOSE Maar dat is niet het enige nieuws. Diner Café De Dikke heeft een complete metamorfose ondergaan. ,,Het is even sfeervol als voorheen, maar met meer lichtpunten, een frissere look en meer ruimte waar gasten heerlijk kunnen dineren. Daarnaast laten we een stukje geschiedenis zien van de Hertog Jan brouwerij, Leusden en Diner Café De Dikke. Deze laatste hebben we cadeau gekregen van Annemarie van de Berg.'' De nieuwe menukaart wordt bereid door eigenaar Ralf Wijnen. ,,Koken is altijd mijn passie geweest. Ik heb ervaring in de keuken omdat ik ook kook voor de groepen die op dinsdag langskomen. De reacties zijn altijd heel positief. Per 1 april komt een kok ons ondersteunen.'' Voor de producten hebben Ralf en Jolanda Wijnen regionale leveranciers gevonden. Zo wordt het brood gebakken door Versbakkerij Leusden, die het bereidt met hoogblond bier van Brouwerij De Volle Maat uit Leusden. Vlees komt van Slagerij Van de Klashorst uit Amersfoort en het ijs voor desserts van IJshoeve Ruitenbeek. ,,Gasten kunnen op de menukaart vijf voorgerecht, zes hoofdgerechten en drie nagerechten vinden. Allemaal bereid met eerlijke producten. Waar mogelijk zullen we ook met bier gaan koken, want we staan tenslotte bekend om onze (speciaal)bieren.'' Bij elk gerecht zal Ralf een biersuggestie geven. ,,We hebben ons assortiment speciaalbieren uitgebreid en dit zal ook met de wijnen gebeuren.''

GASTVRIJHEID Jolanda Wijnen: ,,We bieden onze gasten straks een goed en heerlijk diner aan voor een eerlijke prijs. Daarbij staat gastvrijheid hoog in het vaandel: we leggen onze gasten graag in de watten. Samen met de metamorfose van het café zijn we klaar voor een nieuw tijdperk van Diner Café De Dikke.''

Reserveren is mogelijk door te bellen naar 033-4950037.