• 112Heuvelrug.nl

Marechaussee zoekt informatie in zaak overleden motorcrosser

LEUSDEN RTL Boulevard besteedde donderdag aandacht aan het onderzoek naar het ongeval dat op donderdag 29 december 2016 plaats vond op de Leusderheide. Hierbij kwam een 20-jarige motorcrosser uit Soesterberg om het leven nadat hij op een boomstam was gebotst die dwars over de weg was gelegd. Informatie die kan leiden tot de oplossing van dit ongeval is nog altijd welkom, meldt de Koninklijke Marechaussee vrijdag.

Het gebeurde toen twee vrienden aan het motorcrossen waren op een zandpad op de grens van het militaire oefenterrein Leusderheide. Het is mistig. Het slachtoffer rijdt een stuk voor zijn vriend uit, waardoor die geen zicht meer op hem heeft. Plotseling ziet die vriend een boomstam dwars over het pad liggen. Hij remt hard en weet de boomstam te omzeilen. Kennelijk kon zijn vooruitgesnelde vriend de boomstam niet ontwijken, want hij ligt ernaast, roerloos op de grond. Zeer waarschijnlijk is hij tijdens zijn val hard met z'n helm tegen een boom terecht gekomen. Zijn vriend belt meteen 112, er komt een traumahelikopter en ook een ambulance. Maar het mag niet meer baten, de motorrijder overlijdt ter plaatse.

Het ongeval vond plaats op de scheidingsweg tussen het militair oefenterrein en het gebied van Staatsbosbeheer/Utrechts landschap, de Treekerweg. Deze weg is voor recreanten te bereiken vanaf de N227 en ligt in het verlengde van de parkeerplaats van het pannenkoekenrestaurant Bergzicht.

De recherche van de Koninklijke Marechaussee wil graag in contact komen met personen die in de periode voorafgaand aan het ongeval in dit gebied zijn geweest, of personen die op andere wijze over informatie beschikken die van belang kan zijn voor het onderzoek.

Het team is met name geïnteresseerd in informatie over de toedracht en het neerleggen van de boomstam op of rond 29 december 2016 en de periode hieraan voorafgaand.

Mensen die tips hebben kunnen bellen met de recherche van de Kmar op 0800-1814 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Bekijk hier het onderwerp bij RTL Boulevard.