• BDUmedia
  • BDUmedia

Gazonmaaier-race uitje voor het hele gezin

ACHTERVELD Vernieuwingen bij de Stichting Gazonmaaierrace Achterveld gaan het evenement een nieuwe impuls geven. Nieuwe vrijwilligers, nieuwe attracties voor de kinderen en het racespektakel vindt aanstaande zaterdag ook nog eens plaats op een ander terrein.

Arnoud J Spaaij

Lieske van Middelaar is vol enthousiasme. De kersverse penningmeester van de Gazonmaaierrace-organisatie is blij dat ze al sinds half augustus vrijwel alle voorbereidingen op de rit heeft. ,,Daarbij hebben we veel te danken aan het bestuur wat er voor ons al jaren hard aan getrokken heeft om alles goed te organiseren", legt ze uit. Het was wel even zoeken. Een wisseling van bestuursleden die het initiatief nemen in een vrijwilligersorganisatie wordt vaak aangegrepen door mensen, die al een poosje meelopen, om er mee te stoppen. Toch is er dus al veel gedaan en daarbij, zo legt, Lieske uit, is de aanpak van de organisatie nu wat anders. ,,We werken met autonome commissies. Duidelijk is wat er gedaan moet worden en iedereen heeft daarin een eigen verantwoording", zegt ze tevreden. Een wat andere aanpak van de nieuw aangetreden club. Deels door de nieuwe bestuursleden neergezet en deels noodgedwongen. Het terrein waar vorig jaar nog werd gereden is nu bouwrijp gemaakt en daar moeten in de toekomst nieuwe huizen komen. ,,We hebben daarom een nieuwe locatie aan de andere kant van het dorp naast snackbar de Berken. Met verschillende ingangen voor deelnemers en publiek. Heel duidelijk en makkelijker. De baan waarop we gaan rijden wordt dit jaar langer met een scherpere bocht", legt Lieske uit. Sportief weten de deelnemers van de crosswedstrijden zich dus ook uitgedaagd.

DEELNEMEN Inmiddels is de inschrijving op volle gang. Alle bekende klassen rijden. En het deelnemersveld begint al redelijk vol te geraken. De specials van de gazonmaaiers bestaan meestal uit dezelfde deelnemers. Het is dan ook haast een professionele klasse. In de standaard klasse is dit anders en daar is dan ook nog wat ruimte voor inschrijvingen. ,,Dat kan via de website", zegt Lieske. ,,In de brommerklasse hebben we ook al negen inschrijvingen van dames en dat loopt nog door. Leuk en ook wel te verwachten na het spektakel van 2016 toen de natte baan zorgde voor mooie races."

Bijna vanzelfsprekend zijn de quad-klassen. ,,We hebben een kinder-, jeugd- en zware klasse. Daarvan weten we dat de inschrijvingen altijd laat op gang komen. Dat zit wel goed."

GEZIN De gazonmaaierrace is in de omgeving bekend als een middagje uit voor het hele gezin. Daarom zijn er altijd veel randactiviteiten. ,,Ook voor de kinderen hebben we de attracties onder de loep genomen. Naast bekende dingen als ponyrijden, schminken en springkussens is er een reuzenrad.

Om bij te praten, zo kort na de vakantie, is er een grote tent voor een snack en een drankje. Huisband "Schot Deur't Pleeraam" uit de Achterhoek verzorgt de muzikale omlijsting.

De Gazonmaaierrace vindt plaats op zaterdag 9 september vanaf 13.00 uur. Terrein: Hessenweg 234a. Info: gazonmaaierraceachterveld.nl