Lokaal lezersnieuws

Museumbunker filmlocatie

Met het project “Ongehoord” maken jongeren kennis met verhalen over de Tweede Wereldoorlog, worden ze gestimuleerd hierover in dialoog te gaan en worden uitgedaagd na te denken over zij  hoe de huidige samenleving vorm willen geven.

Woningmarkt Eemland: aanbod blijft krimpen, starters in de knel

In de regio Eemland zijn het afgelopen kwartaal ruim 9% minder woningen verkocht dan in dezelfde periode een jaar geleden en zelfs 15% minder dan het laatste kwartaal van 2017. Die scherpe daling is te wijten aan het beperkte aanbod: er zijn eenvoudigweg te weinig woningen te koop.

Fiets voor ALS met de VVV Leusden Meimaandroute

Ook dit jaar heeft VVV Leusden tijdens de Meimaand Fietsmaand weer een nieuwe fietsroute ontwikkeld. De route is alleen in deze meimaand te koop en geheel bewegwijzerd via fietsknooppunten. Het is weer volop genieten door de prachtige en afwisselende omgeving van Leusden.

 

ELTA trekt bijna vijfhonderd bezoekers tijdens 30ste exposiite

Afgelopen weekend heeft ELTA, de Eerste Leusdense Teken Academie, onder grote belangstelling bijna vijfhonderd gasten/kunstliefhebbers in het nieuwe mfc. Atlas in De Biezekamp in Leusden verrast met kleurrijke schilderijen gemaakt met uiteenlopende technieken.

Koningskleedjesmarkt op het Maximaplein

Koningskleedjes markt op het Maximaplein.

Record inzamelingsactie Voedsel-bank opnieuw gesneuveld!

Het record van vorig jaar in de supermarktactie van Voedselbank Leusden is opnieuw gebroken. 374 Dozen werden gevuld met artikelen die de klanten kochten voor de mensen die zijn aangewezen op de voedselbank.

Kunst en samenleving

Ook dit jaar biedt de Open Atelier Route Leusden en Woudenberg een podium voor groepen uit de samenleving die aandacht verdienen. Leerlingen van Accent praktijkonderwijs krijgen een workshop schilderen.

Humanitas traint nieuwe vrijwilligers voor Home Start

Vier nieuwe vrijwilligers zijn klaar om gezinnen bij Home-Start te ondersteunen. Zij hebben de voorbereidende training van 6 dagdelen afgerond. De laatste bijeenkomst kregen ze een certificaat, bloemen en een heerlijke lunch.

Klimmen en klauteren langs dieren in DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort vraagt kinderen tijdens de meivakantie om hulp bij het afronden van een klauterparcours.

nieuw! creatief atelier de katelier

Nieuw in Leusden is het Creatief Atelier De Katelier van Karin van Peski op de Bohemen 18.

Pagina's