• George en Tessa Hilwig presenteren hun potjes honing in De Koningshof

    © Fon Tunnissen
  • Eén van de vijftig

    © Fon Tunnissen

Honing van Imkerij De Valleivoor Voedselbank Leusden

20-11-2016, 18:30 | Lezersnieuws | Fon Tunnissen

Vrijdag jongstleden bezochten George Hilwig en zijn vrouw Tessa de Voedselbank Leusden. Zij brachten 50 potjes bloemenhoning mee. Made in Leusden!

George Hilwig is imker. Hij houdt sinds 2007 bijen en vanaf vorig jaar jaar onder de naam Imkerij De Vallei. Zijn kasten staan bij de Liniedijk en ook nog enkele in de Vlinder- en bijentuin aan het Vlinderpad. In totaal heeft De Vallei twaalf bijenvolken en eenvolwassen bijenvolk telt ongeveer 50.000 bijen, vertelt George. Die bijen produceren honing vanzelfsprekend. Voor De Vallei betekent dat jaarlijks ongeveer 70 tot 80 kilo. Voor George Hilwig is de honing eigenlijk 'bijzaak'; zijn doel is vooral het kweken van koninginnen. Elk bijenvolk heeft één koningin, dus een nieuwe koningin is een nieuw volk.

De honing onderscheidt zich natuurlijk wel van de massaproductie-honing die in het schap staat. Geen toevoegingen en ambachtelijk op de juiste temperatuur bereid waardoor de waardevolle en gezonde ingrediënten niet zijn aangetast. En natuurlijk is de Leusdense natuur de grondstof!

George en zijn queen Tessa vinden vanuit hun sociaal hart dat ook de minder bedeelden wel eens mogen genieten van eerlijke honing uit eigen streek.