• Oskam

Uitnodiging bedrijfsbezoek op voorbeeldbedrijf Oskam

02-06-2017, 09:00 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 7 juni 2017,
12:30 tot 17:00

Locatie:

Heetvelderweg 1, Leusden
Melkveebedrijf Oskam
Leusden

Op woensdagmiddag 7 juni bent u van 12.30-17.00 uur van harte welkom voor een bezoek aan het melkveebedrijf van Jan en Lisanne Oskam in Leusden (Heetvelderweg 1). De familie Oskam is één van de drie deelnemers aan het project Voorbeeldbedrijven Energieneutrale Melkveehouderij in Utrecht. De voorbeeldbedrijven laten in dit project zien wat in de praktijk mogelijk is op het gebied van energiebesparing en duurzame opwekking van energie.

Na een korte inloop opent gedeputeerde Mirjam Maasdam van de provincie Utrecht om 13.00 uur de middag samen met Joris Hogenboom, directeur van de Natuur en Milieufederatie Utrecht en tevens voorzitter van de stuurgroep Energieneutrale Melkveehouderij. Jan en Lisanne Oskam presenteren vervolgens hun plannen op het gebied van energie- en dieselbesparing en geven de bezoekers een rondleiding over het bedrijf. Zij nemen de bezoekers mee bij de eerste maatregelen die op het melkveebedrijf genomen gaan worden om het energieverbruik te reduceren.

Energiemarkt

Naast de rondleiding is er gedurende de middag ook een energiemarkt, waarop onder meer erfbetreders van Oskam u meer vertellen hun activiteiten op het voorbeeldbedrijf en de mogelijkheden om met energiebesparing en-/of energieopwekking aan de slag te gaan. Zo zijn onder andere Lely Bunschoten, E. Pater Installatietechniek, Agrarisch Handels- en Adviesbureau Wijsman, CLM, Royal Bel Leerdammer, PPP-Agro Advies, Agro-NRG Zonnepanelen, Gebiedscoöperatie O-gen, Rabobank Gelderse Vallei, Mueller en Loohuis Agroneutraal op deze middag aanwezig.

Aanmelden

U zich aanmelden voor het bedrijfsbezoek via www.lami.nl.

Energieneutrale Melkveehouderij Utrecht

Het project Voorbeeldbedrijven, uitgevoerd door Projecten LTO Noord, is het icoonproject binnen het traject Energieneutrale Melkveehouderij. De inzet is dat de melkveesector in 2020 een kwart van de elektra verbruikt van 2014. De rest is bespaard of door de sector zelf duurzaam opgewekt. Het project wordt gefinancierd door de provincie Utrecht en LTO Noord Fondsen.

Het project maakt deel uit van de Agenda Vitaal Platteland. De provincie Utrecht, gebiedscoöperatie O-gen en programmabureau Utrecht-West werken daarin samen aan een krachtig en vitaal landelijk gebied. Waar iedereen nu, maar ook in de toekomst van kan genieten en waar ondernemers blijvend een gezond bedrijf kunnen runnen.