Twaalfde Achterveldse Klompenavond4daagse

14-05-2017, 20:21 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 6 juni 2017, 18:00 tot vrijdag 9 juni 2017, 21:00

Locatie:

Walter van Amersfoortstraat 50, Achterveld
Sporthal Achterveld
Achterveld

In de week na Pinksteren kan weer gewandeld worden in de Achterveldse Klompenavond4daagse, de 12e editie. De 5 en 10 km lange routes voeren over (on)verharde paden door het landelijke gebied rond het dorp Achterveld waarbij nu ook gebruik wordt gemaakt van de nieuwe mogelijkheden langs de Modderbeek.

Traditioneel ligt de uitdaging in het lopen op houten of Zweedse klompen, maar laarzen en schoenen zijn natuurlijk toegestaan.

Het spreekt vanzelf dat de natuur en omgeving met respect worden bejegend. Dat geldt ook met nadruk voor de plaatsen waar gepauzeerd wordt.

Vanwege de omgeving waar de routes doorheen gaan mogen er geen huisdieren mee, ook niet aangelijnd.

Het inschrijfgeld per wandelaar ter dekking van de kosten (administratie, herinneringsmedaille, verzekering, consumpties) bedraagt 6,50 euro bij voorinschrijving.

Onderweg zijn er rustpunten waar consumpties worden verstrekt. De start is iedere avond vanaf 18.00 (10 km) of 18.30 (5 km) uur vanuit de SOSA-ruimte in de sporthal aan de Walter van Amersfoortstraat nr. 50.

Men krijgt een routebeschrijving op papier.

Op donderdagavond eindigen beide afstanden op de Aarderweg nr. 4. De organisatie kan zorgen voor vervoer van (bij het startpunt aangeleverde) fietsen daar naar toe.

Deelnemers in bijzondere kledij vormen een leuk element in deze wandeltocht. Vooral bij de intocht op vrijdag, die weer zal worden begeleid door de Achterveldse muziekvereniging DWS.

Inschrijven vooraf kan per mail (met vermelding onderstaande gegevens) naar achterveldseklompenA4d@xs4all.nl of op vrijdagavond 19 mei tussen 18.30 en 20.00 uur in de SOSA-ruimte van de sporthal aan de Walter van Amersfoortstraat.

In de wandelweek kan tussen 18.00 en 19.00 uur aan de starttafel worden ingeschreven, dan kost de deelname 7,50 euro voor de gehele 4daagse.

Een deel ervan meewandelen is ook mogelijk voor 2 euro per avond.

De organisatie van deze Avondvierdaagse is aangesloten bij de Sticht Gooise Wandelsport Bond.