• Stadsverlichting is een landelijk initiatief van Tijn en Kris Touber

    Tijn Touber

Stadsverlichting is samen mediteren

22-09-2017, 09:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 8 oktober 2017,
20:00 tot 21:00

Locatie:

Laapeerseweg 1a, Leusden
RANDIJK Bamboe
Leusden

Elke tweede zondag van de maand komen op bijna 1000 locaties mensen samen om te mediteren. Stadsverlichting is een initiatief van Kris en Tijn Touber om landelijk een cultuur van verlichting te stimuleren.

Als mensen samen stil zijn, hebben zij een harmoniserend effect op hun omgeving, zo blijkt uit onderzoek. In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is er minder criminaliteit, is het minder druk op de spoedeisende hulp en zijn minder verkeersongevallen. Voor een betere wereld hoef je de straat niet op. Je bent effectiever als je samen stil bent. In een tijd van verharding, individualisme en elkaar buitensluiten, wil Stadsverlichting een huiskamercultuur van samenhorigheid stimuleren: oases waar mensen welkom zijn voor een uur stilte, liefde en ontspanning, zodat zij zich weer thuis kunnen voelen - bij zichzelf, elkaar en in hun leefomgeving.

Er doen inmiddels bijna 1000 huiskamers en andere locaties mee binnen en buiten Nederland. Kyra Gunneweg van kwekerij Randijk doet inmiddels al twee jaar mee. Bij mooi weer vindt Stadsverlichting plaats in de bamboetuin en bij minder weer binnen.

Voor het mediteren is geen ervaring vereist, de intentie om samen stil te zijn is belangrijker. Je hoeft niet per se op de grond te zitten, er zijn stoelen genoeg. Wanneer je dit wenst, kun je je eigen meditatiekussen en/of dekentje meenenemen. We starten om 20 uur, er is vanaf 19.45 een kopje thee. Ook nadien is er gelegenheid nog even na te praten.

Opgeven kan via: www.stadsverlichting.nu