• Infocentrum Het Koetshuis, Stoutenburg

    onbekend

Publiekswandeling IVN en Utrechts Landschap

30-06-2017, 16:40 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 16 juli 2017,
14:00 tot 16:00

Locatie:

Stoutenburgerlaan 4, Stoutenburg
Infocentrum Het Koetshuis, Stoutenburgerlaan 4, Stoutenburg
Stoutenburg

Heerlijkheid Stoutenburg

Op zondag 16 juli 2017 organiseert Utrechts Landschap samen met het IVN, Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, een publiekswandeling. We gaan met u de Heerlijkheid Stoutenburg verkennen. De natuurgidsen van Utrechts Landschap en het IVN vertellen u over de cultuurhistorie en de natuur van het gebied: het kasteel, het omliggende parkbos en de velden.

De start is bij het Koetshuis, het infocentrum van Utrechts Landschap, Stoutenburgerlaan 4, Stoutenburg (Leusden). De wandeling duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis, honden kunnen niet mee.

In het parkbos van de Heerlijkheid Stoutenburg is veel variatie te ontdekken in het bomenbestand: beuk, eik, linde, els, wilg, hulst, berk. Elke boom heeft zijn verhaal en, ook al is een boom dood, elke boom telt mee. Veel bomen zorgen ook voor een verscheidenheid aan dierlijk leven: kruipende en vliegende insecten, vogels, maar ook de eekhoorn en de boommarter. Niet alle dieren zijn op afroep te bewonderen, maar we kunnen ons wel verwonderen over de grote diversiteit. Dat dit alles alleen maar mogelijk is door goede beheermaatregelen, spreekt voor zich.

Graag nemen we u mee op deze wandeling.