• Prins Gigant en Adjudanten Knabbel en Babbel

    CV De Puupenkoppen

Prins Gigant laat zien dat sprookjes echt bestaan tijdens Carnaval in Puupenkoppenland

17-02-2017, 13:52 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 24 februari 2017, 11:11 tot dinsdag 28 februari 2017, 23:11

Locatie:

, Achterveld
Puupenkoppenland
Achterveld

Op 24 februari gaat het carnavalsfeest in Puupenkoppenland weer van start.

Op vrijdagochtend om 11 over 11 vindt de sleuteloverdracht plaats (in het 100 Gram Gebouw), waarbij de sleutel van de gemeente wordt overgedragen van burgemeester Horselenberg aan Prins Gigant van CV De Puupenkoppen.

Vrijdagavond, 24 februari, zal het weekend geopend worden middels het grote carnavalsfeest van CV De Puupenkoppen. Dit feest vindt plaats in het 100 gram Gebouw (Ons Gebouw) aan de Hessenweg 212. Op deze avond wordt de belangrijkste prijs van De Puupenkoppen uitgereikt: de Krentenpuup.

Op zaterdagmiddag 25 februari zal het Kindercarnaval plaatsvinden in cultureel centrum De Moespot. Om 13.30 uur gaat de zaal open en om 14.00 gaat het feest beginnen. Alle jeugdige puupen en puupinnen (vanaf 4 jaar) van de lagere school (t/m groep 8) zijn welkom.

Om 16.00 uur is het feest teneinde en kunnen de kinderen worden opgehaald.

De entree is € 2,00 per kind en voor limonade wordt gezorgd.

Op zaterdagavond 25 februari is de PK Party. Dit jaar voor het eerst in de koffiekamer van Ons Gebouw. Iedereen die naar het voorgezet onderwijs gaat, is welkom. De zaal is open vanaf 20.00 uur. Omdat op zaterdagavond het hele dorp carnaval viert, zal de deur om 21.00 uur definitief dicht gaan zodat het feestje niet door andere carnavalsgangers kan worden verstoord! Er is een coole DJ en op veler verzoek hebben wij weer een fotohokje voor de jeugd geregeld.

De entree bedraagt € 3,50, dit is inclusief 1 consumptiemunt (puupenkoppenmunten zijn geldig deze avond). De avond is om 00.00 uur ten einde.

Op zondagmiddag 26 februari om 13.00 uur vertrekt de optocht van Puupenkoppenland vanaf het terrein van De Mechan Groep.

Het thema dit jaar is: sprookjes bestaan!

U kunt tot 12.00 het dorp in en/of uitrijden, daarna wordt de route afgesloten vanwege de optocht. De prijsuitreiking zal ongeveer rond 16.00 uur plaatsvinden op de Hessenweg bij de kerk en De Roskam.

Belangstellenden kunnen het best op tijd komen en liefst op de fiets. Verkeersregelaars zullen o.a. het parkeren in goede banen leiden. Het parkeren kost € 2,00 per auto.

Carnavalsvereniging De Puupenkoppen wenst alle bezoekers veel plezier bij het kijken maar roept wel op om het dorp zo schoon mogelijk te houden. Houd uw papiertjes en andere spullen bij u of gooi ze in een prullenbak.

Wij zien u graag op 26 februari!