• Muziek-op-Schoot

    Luc de Schepper

Muziek-op-Schoot

23-04-2016, 12:41 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 6 juli 2016, 09:30

Locatie:

Leusden

Muziek-op-Schoot

Op woensdag 11 mei starten in Leusden nieuwe cursussen Muziek-op-Schoot, voor kinderen van 1 tot 3,5 jaar, naar leeftijd ingedeeld in twee groepen. Het zelf ontdekken van klanken en van de stem is het begin van de muzikale ontwikkeling van een kind. De eerste vier levensjaren zijn in dit opzicht van groot belang. In de Muziek-op-Schootlessen wordt de aandacht voor klank en ritme op een speelse manier gestimuleerd. Muziek wordt daardoor net zo vanzelfsprekend als eten en drinken. Als je er oor voor krijgt, zit overal muziek in! Daarnaast bevordert het zingen de taal- en spraakontwikkeling. En door de vele bewegingsspelletjes - goed voor de motorische ontwikkeling - wordt het tussen de geconcentreerde momenten door vaak een dolle boel! Het allerleukste aan Muziek-op-Schoot is echter dat je sámen bezig bent met muziek. Traditionele kinderliedjes worden opgehaald en aangevuld met nieuwe liedjes die passen bij deze tijd van het jaar. Een hoofd vol met liedjes, zodat je thuis of op de fiets gewoon door kunt gaan met zingen..

De lessen worden gegeven door José Lieshout, zangpedagoog/dirigent en bevoegd Muziek-op-Schootdocent. Zij beschikt over een jarenlange ervaring met het geven van muzieklessen aan kinderen, en Muziek-op-Schootlessen in het bijzonder.

De cursussen bestaan uit 8 lessen van 40 minuten. Locatie: De Kom (naast St.Jozefkerk), Hamersveldseweg 51. Voor meer informatie en voor opgave: www.demuziekwerkplaats.nl