• Rode heidelucifer

    Arie van den Bremer

Minicursus Korstmossen Natuuracademie in gebouw De Groenen Belevenis

27-01-2017, 13:10 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 15 februari 2017, 19:30

Locatie:

Hamersveldseweg 107, Leusden
De Groene Belevenis (Schoolsteeg)
Leusden

Op woensdagavond 15 en zaterdagmorgen 18 februari organiseert de Natuuracademie een minicursus Korstmossen

Voor veel mensen is een korstmos een onbekend natuurverschijnsel. Dat komt omdat ze erg klein en vaak onopvallend zijn. Maar als je ze van dichtbij bekijkt (liefst met vergrootglas), dan gaat er een wereld van bijzondere vormen en kleuren open. Ze groeien op bomen, muren, dakpannen en stoepen in de vorm van korsten maar ook als blaadjes en struiken. Ze vallen vaak op door hun grijze, gele, groene en zelfs bijna rode en blauw kleuren. Korstmossen zijn een samenwerkingsvorm tussen een schimmel en een alge. Bij schimmels denk je aan paddenstoelen en dat korstmossen ook schimmels bevatten is vaak te zien aan de kleine paddenstoeltjes die er soms op zitten. Vooral met een loep kan je de prachtige vormen en kleuren goed zien en dat gaat op de theorie avond ook gebeuren.

Docenten: Leo Spier en Arie van den Bremer

De cursus bestaat uit theorie en een excursie. De theorie is op woensdagavond 15 februari van 19.30 tot 21.30 uur in het gebouw van De groene Belevenis Hamersveldseweg 107 in Leusden. De excursie is op zaterdag 18 februari van 10.00 tot 12.00 uur. De locatie wordt op woensdagavond bekend gemaakt.

Je kunt je opgeven per e-mail: cnme@amersfoort.nl. De kosten bedragen € 15,-, inclusief koffie, thee en een hand-out (leden KNNV en IVN Afdeling Amersfoort krijgen € 5,- korting).