• Doorwerth - kasteel

    GLK

Lezing 'Jachtbelangen behartiging, een overzicht van de laatste 40 jaar' op Kasteel Doorwerth

28-10-2017, 07:31 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 5 november 2017, 14:00 tot 17:00

Locatie:

Fonteinallee 2b, Leusden
Kasteel Doorwerth
Leusden

Doorwerth - Op zondag 5 november geeft de heer Gerard Alferink - zelfstandig bestuursadviseur, lid van de raad van advies van Geldersch Landschap & Kasteelen en oud algemeen secretaris/ directeur van de KNJV - op kasteel Doorwerth een lezing over de behartiging van het jachtdossier.

Een overzicht van 40 jaar jachtbelangen behartiging

De heer Gerard Alferink deelt zijn ervaringen als lobbyist en doorgewinterd bestuurder graag. Hij zal onder meer ingaan op de vraag hoe de georganiseerde jacht in de afgelopen 40 jaar is "omgegaan" met de achterban en met de opinie­makers in de samenleving en hoe en in welke mate zij gebruik heeft gemaakt van de basisinstrumenten van een belangenorganisatie. Ruime aandacht krijgen de verschillende nuanceringen in strategie, visie en tactiek, alsook het antwoord van de georganiseerde jacht op diverse Regering/ Kamercombinaties en de 12 Provinciale Staten, de veranderingen in het openbaar bestuur, waaronder de Decentralisatie en de Bureaucratie èn het inspelen op de Natuurvisies, die de Provincies in het kader van de wet Natuurbescherming maken. Vergelijkingen met andere belangen­organisaties zullen hierbij worden gemaakt. Uiteraard komen het belang en de effecten van 'de Lobby' ook aan bod, alhoewel delen daarvan, ondanks verjaring, onaangeroerd zullen blijven. Onmisbaar is het wetenschappelijk onderzoek naar vraagstukken op het gebied van het faunabeheer geworden. Tot slot zal het antwoord van Gerard Alferink op de onvermijdelijke vraag "blijven we in de toekomst nog jagen" nog lang naklinken.

Na de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen.

Reserveren voor de lezing is noodzakelijk.

Datum en tijdstip: zondag 5 november om 14:00 uur

Lezing met entree museum: volwassene € 12,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,25; dat is inclusief een bezoek aan het kasteelmuseum.

Lezing zonder entree museum: € 3,00

Entree tot het museum is gratis voor Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen, Museumkaarthouders, en KNJV-leden.

Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth.

Reserveren via jachtmuseum@planet.nl of tel.: 026-3342476

Zie ook:

https://www.glk.nl/actueel/evenementen1/evenement/?bericht=3307