Gedichtenmiddag Parade der Poëten in de Bibliotheek Leusden

16-03-2017, 11:01 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 2 april 2017, 15:00 tot 17:00

Locatie:

Hamersveldseweg 77, Leusden
de Bibliotheek Leusden
Leusden

Zondagmiddag 2 april vindt de gedichtenmiddag Parade der Poëten plaats in de Bibliotheek Leusden. Hierbij krijgen geselecteerde dichters de kans hun gedichten over Woudenberg, Achterveld en/of Leusden voor te dragen. Van harte welkom van 15.00 - 17.00 uur. De entree is gratis.

Parade der Poëten is een initiatief van het Utrechts Stadsdichtersgilde en Gerhard te Winkel, ex-stadsdichter van Leusden. 'Er zijn in de provincie Utrecht veel dichters met de wens een bundel uit te geven of voor te dragen. Met dit project willen we onbekende dichters in contact brengen met gepubliceerde dichters. Zo kunnen zij stappen zetten naar meer contacten in de dichterswereld', aldus Gerhard te Winkel. De plaatselijke winnaar op zondag 2 april gaat naar huis met een bedrag van € 100,-!

Aanwezigen

Naast de geselecteerde dichters die deelnemen aan de wedstrijd zijn ook de dichters Alexis de Roode en Hanneke van Eijken aanwezig. Zij vormen samen met Karin Horst (de Bibliotheek Eemland) en Gerhard te Winkel de jury. Ook singer-songwriter St. Maane (Birgit de Priester) uit Dordrecht is van de partij en verzorgt een optreden. Haar sfeer is geaard en warm, melodisch en beeldend. St. Maane heeft een eerlijk geluid en balanceert tussen nostalgie en vernieuwing. Dichter en presentatrice Anne Broeksma begeleidt de gedichtenmiddag.

Parade der Poëten

Dichters uit de gemeenten Woudenberg, Achterveld en Leusden hebben bij het initiatief van Parade der Poëten de kans gekregen gedichten te schrijven over plekken in hun dorp die hen aan het hart liggen. Zij zijn uitgedaagd één en maximaal drie gedichten te schrijven over die historische plekken. Hierbij is het van belang dat zij niet alleen de plek beschrijven, maar ook onder woorden brengen wat die plek voor hen persoonlijk betekent. Uiteindelijk maken de deelnemers kans op een plek in een verzamelbundel met gedichten over Utrechts cultureel erfgoed. Inmiddels is de inschrijving gesloten en maken de deelnemers zich op voor de gedichtenmiddag op zondag 2 april.