• Multifunctioneel centrum Antares in Leusden-zuid en de Tabaksteeg

    Like van de Ham-van Hulten

Doeners en denkers gezocht voor bewonersinitiatiefLeusden-Zuid & Tabaksteeg

05-09-2017, 20:50 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 14 september 2017, 20:00 tot 22:00

Locatie:

Maximaplein 7, Leusden
Antares
Leusden

Een groep bewoners uit Leusden-Zuid & Tabaksteeg werkt aan de oprichting van een wijkinitiatief. Dit initiatief, genaamd Leusden ZeT, wordt opgezet rondom multifunctioneel centrum Antares. Op donderdagavond 14 september wordt er een meedenkavond in MFC Antares georganiseerd. Alle wijkbewoners die het leuk vinden om mee te denken en mee willen werken aan de oprichting van het wijkinitiatief zijn welkom.

'We zijn geïnspireerd door soortgelijke initiatieven in Leusden zoals Buurkracht Alandsbeek of DAVA in Achterveld', zegt Martijn Kleppe, één van de initiatiefnemers. 'Er zijn zo veel enthousiaste mensen en ideeën en er is zo veel energie in onze wijk, dat we dit alles dolgraag willen bundelen in en rondom Antares. Op die manier maken we onze wijk nog leuker en brengen we bewoners met elkaar in contact.'

Het afgelopen jaar is Antares veel in het nieuws geweest. De belangrijkste vraag voor alle betrokkenen was "hoe geven we het gebouw een extra impuls, zodat het een centraal punt in de wijk wordt?" De gemeente heeft toen afspraken gemaakt met Woningstichting Leusden. Horeca uitbaters Paul van der Spaa en Daan de Man hebben daarna een plek gevonden in Café Antares. Deze schoolvakantie was Antares gesloten, maar na een verbouwing is het gebouw niet alleen functioneler maar ook mooier en sfeervoller gemaakt. Dit alles was voor de initiatiefnemers van Leusden ZeT een stimulans om vanuit de bewoners nog meer activiteiten in en rondom Antares te brengen.

De initiatiefnemers denken aan activiteiten zoals gezamenlijke kookworkshops, game- en filmavonden of een haal- en brengservice. Maar mede-initiatiefnemer Like van der Ham-van Hulten laat bewust alle activiteiten nog open: 'We hopen dat veel mensen mee willen denken. We willen activiteiten laten ontstaan waar behoefte aan is. Het is een aanvulling op wat nu al gebeurt rondom Antares."

De initiatiefnemers ontvingen veel positieve reacties op hun idee om een wijkinitiatief op te zetten. Een eerste inventarisatie leverde ruim 90 reacties op met ideeën en activiteiten. Inmiddels is er een trekkersgroep gevormd van zes personen die de eerste stappen wil zetten. Zij zoeken nog veel wijkbewoners die willen meedoen of meedenken. Daarom organiseert de trekkersgroep een meedenkavond op donderdag 14 september in Antares. Geïnteresseerde bewoners uit Leusden-Zuid en Tabaksteeg zijn hier van harte welkom. De deuren openen om 19.30 uur, de avond begint om 20.00 uur.